Курка+сир+молоко. Рецепт, про який мало хто знає. Смачна курочка на вечерю або свято
Це дуже простий рецепт, всі продукти у вас вже є в холодильнику. Ну а якщо ні, ви легко знайдете їх в будь-якому супермаркеті: звичайна курка, сир, молоко, яйця.
Курочка виходить дуже смачна, соковита, ніжна, але в той же час хрустка.
Приготування:
Для цього рецепта можна взяти абсолютно будь-які частини курки: грудку, крильця, стегно, стегенця, можна навіть взяти цілу курку розділити на різні частини. Тут вирішувати тільки вам, яку курку взяти.
Ділимо курочку на невеликі частини, кладемо на сковороду або каструлю, наливаємо трохи води і тушкуємо до напівготовності. Я тушу хвилин 10-12, адже невеликі шматочки.
Поки готується курочка, зробимо ось що:
Змішуємо молоко, яйця, сир, натертий на тертці, а також крохмаль. Додаємо за смаком сіль і перець. Можна покласти паприку, куркума, карі, гострий перець та інші спеції, якщо ви їх любите.
В іншій тарілці підготуємо панірувальні сухарі.
Тепер беремо шматочки курки (краще, що м’ясо трохи охололо), макаємо в сирно-яєчну суміш, потім обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді.
Смажити можна як на рослинному, так і на вершковому маслі. Готуємо з двох боків до рум’яності.
УВАГА! Якщо у вас маленькі шматочки курки, то можна випередити не варити – чи встигне добре просмажиться. Варимо в тому випадку, якщо готуєте великі шматки.
Курочку відразу ж подаємо на стіл в гарячому вигляді вона смачніше всього. Можна подати з кетчупом, сметанним соусом, часниковим, кисло-солодким і взагалі з будь-яким іншим.
Якщо я готую таку курку – її відразу все хапають, вже дуже апетитно і смачно! Приготуйте – і переконаєтеся в цьому самі!
Приємного апетиту, мої дорогі!
Інгредієнти:
- курка (ціла або будь-які частини) – 1 шт
- яйця – 2 шт
- сир тертий – 200 гр
- молоко – половина склянки
- крохмаль – 1 чайна ложка
- сіль за смаком
- спеції за смаком
- панірувальні сухарі
- рослинне або вершкове масло для обсмажування